woensdag 20 juni 2012

Koyeba beste dancehallartiest Suriname


Koyeba

Een van Surinames topdancehall- en reggae-artiest Koyeba timmert vanaf 1998 hard aan de weg met zijn muziekcarrière. In de beginjaren was hij beter bekend als Badman Lorenzo. In de loop van zijn carrière kreeg hij tal van artiestennamen denkend aan Koyeba, Blaai, Surinaamse Capleton, Sjango, Gaza en Lala. Velen zullen zich afvragen wie Koyeba is en hoe het leven van Koyeba eruit ziet. Koyeba heeft onlangs een award mogen ontvangen voor de beste dancehallartiest in Suriname. Lowinso Misidjan “Koyeba” is de zoon van Erna Jozefzoon en Aminto Misidjan. Beide ouders hebben totaal 18 kinderen en zo toevallig is Koyeba bij beide ouders het zestiende kind. In zijn jongere jaren was hij een trouwe kerkganger en bezocht de gemeente van de Boonweg. Op de een of andere dag veranderde het kerkleven van Koyeba, de directe reden daartoe is dat zijn geliefde  in verwachting was van een andere kerkganger. Op de vraag hoe hij daarmee is omgegaan, zegt hij simpel dat hij vanaf die periode de kerk niet meer heeft bezocht. Vast staat dat hij in God en zichzelf gelooft, dat verandert helemaal niet. Lowinso geeft aan dat hij de naam Koyeba van een zekere Alfons kreeg.  Ondanks de grote tegenslag in de kerk wist Koyeba zich toch een weg te banen binnen de muziekwereld van Suriname. Hij wist de aandacht te trekken of anders gezegd door te breken met de hits: Wa moe feit ja, Koyeba joe faya en Sama deng oema lobi. Aan de hand van zijn hits kreeg hij vele uitnodigingen voor live optredens. Zijn eerste grote optreden was in de Palmentuin op een 1 juli, het jaartal is hem ontgaan. Kort daarna was hij hoofdattractie tijdens de nationale kampioenschappen die het zelfde jaar werd georganiseerd. Toen der tijd maakte hij nog deel uit van de dancehall groep Ghetto Crew. Zo zoetjes aan begon hij zijn weg te vinden op de markt met zijn muziek en hij zag het op een gegeven moment niet meer zitten bij de muziekgroep Ghetto Crew. Ik had een andere visie van zaken en maakte de keus solo te gaan. Op de vraag wat hij van die keus vond als hij nu terug blikt, zegt hij geen negatieve effecten  te hebben opgemerkt omdat hij toen met zijn eigen groep begon.
Koyeba

Vrouw vindt zak met diamanten in lift


Diamanten

In de Syrische stad heeft een vrouw een pakje met 476 diamanten aangetroffen in de lift van een flat waar ze woont. De 43-jarige vrouw ontdekte de glimmende vondst toen ze thuis kwam van het werk. De vindster trok met haar schat naar een juwelier in de buurt. Die bevestigde dat de steentjes wel degelijk diamanten zijn. De mevrouw besliste om met het pakje naar de politie te gaan, maar de waarde van het wonderbaarlijke vondst is nog niet bekend. 

Rentree verminkte stierenvechter


De stierenvechter die international bekend werd doordat hij gruwelijk werd toegetakeld door een stier, heeft afgelopen zondag zin comeback gemaakt. Juan José Padilla (38) werd in oktober vorig jaar gespietst tijdens een stierengevecht. De hoorn van het dier doorboorde zijn kaak en kwam er bij zijn oog weer uit. Chirurgen voerden verschillende operaties uitom het gezicht van de man weer goed te krijgen. Zijn kaak en oogkas werden gereconstrueerd. Het beschadigde oog moest worden verwijderd. Heelwat bezoekers kwamen een kijkje nemen in de arena, Padilla velde twee keer een stier en werd als een held de ring uitgedragen. 
Stierenvechter in actie

Man sterft tijdens recordpoging levend begraven



Een man in Sri Lanka die probeerde het wereldrecord levend begraven te zetten op zijn naam is er niet levend van terecht gekomen. Dat heeft de Sri Lankaans politie vandaag gezegd. De recordpoging vond plaats in het Noorden van het Sri Lankaans hoofdstad Colombo. Volgens de politie heeft de 24 jarige man zich laten begraven door familie en vrienden in een gat, die met hout en aarde was afgedekt. Een lokale krant meldde dat de gat drie meter diep was. Hij werd rond 09.30 u begraven. Toen hij om 16.00u uit de grond werd gehaald was hij bewusteloos en werd hij nog naar het ziekenhuis gebracht maar bij aankomst daar bleek hij al dood te zijn. Het is overigens onduidelijk of het wereldrecord die de Sri Lankaan probeerde te veroveren wel bestaat.
Een dame bezig op een plantage in Sri Lanka

Kettingrokende bejaarde smokkelt 10.000 sigaretten


De douane op de international luchthaven van het Duitse Frankfurt heeft een 86-jarige vrouw tegen gehouden die ongeveer 10.000 sigaretten in haar bagage had zitten. Volgens de woordvoerder van de douane verklaarde de vrouw dat ze ‘een kettingroker’ is. De douaniers troffen in totaal 45 sloffen sigaretten aan in de bagage van de vrouw en in die van een 61-jarige man. De twee kwamen aan in een Spaanse Gran Canaria en ze riskeren een zware boete. 

Een sigaret