"De inheemse eeuwenoude drank"
Inheemsen zeggen dat het
net als bier is, maar kasiri proeft een beetje zuur in plaats van bitter en
schuimt helemaal niet. De beste omschrijving voor deze eeuwenoude drank van de
Amazone indianen is cassavewijn. De licht gefermenteerde versie is alcoholvrij,
terwijl de andere heel zuur kan zijn. Na het schillen en raspen van de bittere
cassave wordt de brei in een matapi gedaan om het vocht eruit te persen.
Dit sap wordt
dan uitgekookt om het blauwzuurgif uit te halen. De uitgeperste cassave halen
de inheemsen uit de matapi, bakken het bruin en doen het in een teil met wat
water om het weer tot een pap te maken. In dezelfde teil gaat ook het
uitgekookte sap (casripo*). Om de kasiri een kleur te geven wordt ook geraspte
rode napi in de teil gemixt.
Goeiedag mevrouw heeft mischien informatie over de klederdracht van de indianen en hoe het wordt gemaakt
BeantwoordenVerwijderen